Spectaculaire start bouw Baronie Haven fase 3

Green Real Estate luidde gistermiddag samen met de toekomstige bewoners een nieuwe fase in van de ontwikkeling van Baronie Haven. Met een druk op de knop gaven CEO Richard Dallinga en wethouder Gerard van As het startsein voor de bouw van 118 huur- en koopwoningen. De woningen zijn verdeeld over drie woongebouwen: de Havensuites, het Havenkwartier en de Havenmeester.

 

Voor aanjager en ontwikkelaar Green Real Estate is het Rijnhavengebied een belangrijke plek. Alphen aan den Rijn is voor de ontwikkelpoot van de familie Zeeman de plek waar het allemaal begon. “Op plaatsen waar wij actief zijn zoeken wij altijd naar de beste verbinding met de omgeving, en dat geldt natuurlijk zeker ook voor deze plek. Dit is tenslotte onze thuisbasis. Wij willen deze bijzondere plek aan het water behouden door het nieuw leven in te blazen en een combinatie van wonen, werken, winkelen, recreëren en ontmoeten te ontwikkelen,” vertelt Richard Dallinga, CEO van Green Real Estate.

Net als in de rest van Nederland is er ook in Alphen aan den Rijn een groot woningtekort. Met de komst van deze 3 wooncomplexen in Rijnhaven wordt de woonvoorraad flink uitgebreid. Door de mix van koop-, huur- en atelierwoningen wordt dit voormalige bedrijven- en industrieterrein een levendige en diverse locatie. Met uitzicht over het water dat direct verbonden is met het commerciële hart van gebied, De Baronie,” aldus Gerard van As, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen.

 

Van cacao- en chocoladefabriek naar levendig gebied

De transformatie van het gebied telt meerdere fases. De eerste stap werd in 2013 gezet, met de ontwikkeling van winkelcentrum de Baronie. De plek, waar vroeger cacao- en chocoladefabriek de Baronie gevestigd was, is een belangrijke trekpleister geworden voor de omgeving. Vorig jaar is Het Havenhuys opgeleverd: 34 duurzame en gasloze koopwoningen met uitzicht over de Rijnhaven.

 

Lange termijn betrokken

De derde fase bestaat uit 3 woongebouwen. Havensuites omvat 43 appartementen waarvan 2 penthouses. Het Havenkwartier bestaat uit 12 atelierwoningen gericht op de combinatie van wonen en werken onder een dak. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.  In wooncomplex De Havenmeester komen er 63 huurwoningen waarvan een groot deel in het betaalbare segment valt zodat er ook echt een gevarieerd woningaanbod wordt gerealiseerd. Deze huurappartementen blijven eigendom van Green Real Estate, die ook eigenaar is van het winkelcentrum en de daarnaast gelegen kantoren, daarmee blijft de ontwikkelaar op lange termijn betrokken bij het project. De verhuurprocedure voor de huurwoningen start circa een jaar voor oplevering in 2024.

 

Wonen en verblijven

Behalve wonen is er ook ruimte voor horeca, met ruim 500 vierkante meter binnenruimte en 500 vierkante meter terras gelegen aan de haven. Momenteel zijn er gesprekken gaande met enthousiaste geïnteresseerde huurders. Daarnaast komen er nog 5 kleine commerciële units, ook deze blijven in eigendom van Green Real Estate en zullen worden verhuurd.

 

In 2024 staat de oplevering van de 3 woongebouwen gepland. Hiermee is de gebiedsontwikkeling echter niet af. Inmiddels zijn er ook al ideeën voor de volgende fase. Hiermee wordt de verbinding met de Baronie en Rijnhaven verder verbeterd.

GREEN start bouw Het Havenhuys

GREEN REAL ESTATE B.V. gaf woensdag 11 september het startsein voor bouw van fase 2 in Baronie Haven: ‘Het Havenhuys’. Vertegenwoordigers van GREEN, Loostad en Haven aan den Rijn verrichtten samen met de aannemer BVR Gorinchem B.V. de start bouwhandeling.

Lees verder
GREEN start bouw Het Havenhuys

GREEN REAL ESTATE B.V. geeft woensdag 11 september het startsein voor bouw van fase 2 in Baronie Haven: ‘Het Havenhuys’. Vertegenwoordigers van GREEN, Loostad en Paul Wismeijer van Haven aan den Rijn verrichten samen met de aannemer BVR Gorinchem B.V. de start bouwhandeling.

Lees verder
GREEN en BVR ondertekenen samenwerkings-overeenkomst Het Havenhuys in Baronie Haven

Op dinsdag 9 april ondertekenden de directies van GREEN Real Estate B.V. en BVR Bouw Gorinchem B.V. de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van de 34 appartementen en penthouses van Het Havenhuys in Baronie Haven. Partijen hebben de intentie uitgesproken om reeds in september van dit jaar te starten met de bouw.

Lees verder